Volledig scherm
Het onbegrip van Melle Meulensteen voor de rode kaart die arbiter Stan Teuben hem tegen Volendam presenteert in beeld. © BSR/Soccrates

Melle Meulensteen vraagteken bij RKC Waalwijk

RKC Waalwijk weet nog niet of het bij de uitwedstrijd tegen Sparta over Melle Meulensteen kan beschikken. De Waalwijkse club is in beroep gegaan tegen het strafvoorstel van een wedstrijd schorsing die de verdediger voor zijn rode kaart na een handsbal tegen Volendam kreeg opgelegd. 

Het is vrij uitzonderlijk dat een club tegen zo'n straf in beroep gaat. Op een rode kaart na een handsbal is een schorsing van een wedstrijd heel gebruikelijk. RKC wil in donderdagavond in Zeist aantonen dat het niet om een opzettelijke handsbal ging zoals in het rapport van de scheidsrechter vermeld staat. Waarschijnlijk wordt vrijdagochtend duidelijk of de aanklager zijn strafvoorstel al dan niet handhaaft.

RKC moet het tegen Sparta nog zonder Kevin Vermeulen stellen. Die is individueel al weer wel met looptraining bezig op het veld. Mario Bilate, afgelopen maandag doelpuntenmaker bij de 1-3 nederlaag van Jong RKC tegen Jong Heracles, is getroffen door een griepaanval. Hij was donderdag niet bij de training. 

Vermoedelijke opstelling RKC: Vaessen; Gaari, Meulensteen (of Van Weert), Drost, Quasten; Spierings, Rienstra, Tahiri; Seys, Sow, Hansson.