‘Met het voetbal dat RKC wil spelen, wordt het lastig om volop punten te halen’

VIDEOHet ziet er nog allemaal wat naïef en onbeholpen uit bij RKC in de eerste competitiewedstrijden, vindt clubwatcher Wilber Hack. ,,Als je in de eredivisie wil blijven, moet je thuis tegen ADO de punten halen.”

Nu is het resultaat één punt uit vier wedstrijden voor de Waalwijkers. ,,In de eredivisie weten ze nu wel dat RKC aardig kan voetballen. Dat moet je ze niet laten doen, maar je moet ze gewoon opwachten en er dan zelf een keer uit komen.”

Minder voetballen en zelf proberen op de counter te spelen, is niets voor trainer Fred Grim. ,,Zo zit hij niet in elkaar. Fred is een voetballiefhebber, die wil graag goed voetbal zien. En dat is ook maar goed, anders had je tegen FC Twente niet zo'n spectaculaire wedstrijd gehad. Maar met het voetbal dat RKC wil spelen wordt het lastig om volop punten te halen.”

Een pijnpunt is volgens Hack de verdediging. ,,Er is uitgesproken dat de verdediging staat en dat op het middenveld en in de aanval nog wat bij moet. Maar de grote vraag is of je wel kan spelen met twee jonge talentvolle centrale verdedigers in de eredivisie. Delcroix en Meulensteen zijn individueel allebei ontzettend getalenteerde verdedigers, maar in combinatie met elkaar misschien wat te licht en onervaren.”

RKC
Volledig scherm
RKC © BD