0
EINDE
1
  • Melle Meulensteen 69'

Meulensteen bezorgt RKC in Utrecht tweede winst van het seizoen

NabeschouwingCentrale verdediger Melle Meulensteen heeft RKC Waalwijk in Utrecht de tweede driepunter van het seizoen bezorgd. De Waalwijkers wonnen door zijn enige doelpunt van FC Utrecht: 0-1.

In de eerste helft had RKC weinig te duchten van de Utrechters, die erg slordig speelden. Bijna alle ballen ketsten van de voeten af en de Waalwijkers kwamen er daardoor een aantal keer gevaarlijk uit. Oud-Utrechter Sylla Sow schoot een keer goed van afstand en ook Stijn Spierings kreeg een kans op de openingstreffer.

Maar echte spanning ontbrak in de eerste helft, merkten ook de twee duiven die vanaf de aftrap rustig op het veld konden bivakkeren. FC Utrecht werd wel af en toe dreigend, maar echt spannend voor de goal van Etienne Vaessen werd het voor rust geen moment.

Onder luid boe-geroep van de FC Utrecht-fans verdwenen de spelers naar binnen, een kwartier later was de thuisploeg direct een stuk feller. Twee keer moest Vaessen ingrijpen op schoten van Leon Guwara. Op een paar afstandsschoten na, zette RKC daar weinig tegenover. Tot de 69ste minuut, toen Clint Leemans een vrije trap nam. Melle Meulensteen stond al even driftig te zwaaien en Leemans legde de bal perfect op het hoofd van de centrale verdediger: 0-1.

Het laatste kwartier werd het voor FC Utrecht alles of niets en drukte de thuisploeg RKC steeds verder achteruit. Het was af en toe met kunst- en vliegwerk, maar het lukte RKC om de voorsprong vast te houden en daarmee voor de tweede keer dit seizoen drie punten bij te schrijven.

Bekijk hier de samenvatting van FC Utrecht - RKC Waalwijk

Lees het liveblog hieronder nog eens terug.

Volledig scherm
Wedstrijdbeeld. © BSR Agency