Volledig scherm
Fabian Sporkslede verlaat op 9 december van het vorig jaar met een achillespeesblessure het veld bij NAC - Vitesse. Mogelijk maakt hij voor RKC Waalwijk in de wedstrijd tegen Ajax zijn rentree in de eredivisie. © BSR/SOCCRATES

Mogelijk debuut Fabian Sporkslede bij RKC

De kans is aanwezig dat Fabian Sporkslede zaterdagavond zijn debuut maakt voor RKC Waalwijk in de thuiswedstrijd tegen Ajax. Hij zou dan linksback spelen, de positie van Paul Quasten, die opnieuw geblesseerd is.

De clubloze Sporkslede sloot een paar maanden geleden bij RKC aan, in de eerste plaats om er zijn conditie op peil te houden. Dat leidde uiteindelijk tot een contract tot het einde van het seizoen. Op 27 september werd die overeenkomst ondertekend. 

Van 2007 tot 2015 maakte de voetballer uit Amstelveen deel uit van de jeugdopleiding van Ajax, met een kleine onderbreking van een half jaar Willem II. Daarna belandde hij via onder meer Chievo Verona uiteindelijk bij NAC. Op 9 december vorig jaar speelde Sporkslede, eigenlijk een rechtsback, tegen Vitesse zijn laatste wedstrijd. Daarna moest hij een achillespeesoperatie ondergaan. 

Trainer Fred Grim posteerde bij RKC eerder onder meer Saïd Bakari  en Hannes Delcroix op de linkerflank indien hij een vervanger voor Quasten nodig had. Hij liet doorschemeren dat Sporkslede de man zal worden die Hakim Ziyech moet bespelen. Grim zei dat er verder weinig zal veranderen ten opzichte van de laatste wedstrijd bij FC Groningen. Behalve Quasten ontbreken bij RKC ook Mario Bilate en Lars Nieuwpoort. 

Vermoedelijke opstelling RKC: Vaessen; Gaari, Drost, Mulder, Sporkslede; Rienstra, Spierings, Leemans, Tahiri, Vente, Elbers.