Volledig scherm
Pieter Langedijk (RKC Waalwijk) legt aan voor de 1-1 tegen De Graafschap. © Joep Leenen/Pro Shots

Moussa Sanoh schiet RKC Waalwijk voorbij De Graafschap

WAALWIJK - Ondanks een vroege achterstand heeft RKC Waalwijk vrijdagavond gewonnen van De Graafschap. Door goals van Pieter Langedijk en Moussa Sanoh werd het 2-1.

RKC, dat weer in de vertrouwde 4-3-3-opstelling speelde, maakte een valse start. In de 6de minuut gleed Nando Wormgoor uit, waardoor De Graafschap-spits Elvio van Overbeek een vrije doortocht naar het doel kreeg. Oog in oog met RKC-keeper Tamati Williams faalde de Dongense aanvaller niet: 0-1. RKC herstelde zich snel en kwam in de 15de minuut op gelijke hoogte door een rake knal in de verre hoek van Langedijk. Daarna ontspon zich een wedstrijd waarin de ploegen elkaar niet al te veel ontliepen. De Graafschap werd vooral gevaarlijk uit standaardstituaties, terwijl opnieuw Langedijk en Serginho Greene het met afstandsschoten probeerden. Waar dat tweetal naast of over schoot, had Sanoh in de 34ste minuut meer succes. De rechtsbuiten van RKC sneed vanaf de flank naar binnen en schoot met links heerlijk raak in de verre kruising: 2-1.

Na rust leek het er even op dat RKC een zware tweede helft tegemoet ging toen Williams direct een paar keer onder vuur werd genomen door de Achterhoekers. Maar de Nieuw-Zeelandse keeper reageerde telkens attent, waarna de storm ook snel weer ging liggen. Nadat invaller Jan Verduijn een aardige mogelijkheid op de 3-1 had gemist - zijn schot miste kracht -, zette De Graafschap toch nog aan voor een bescheiden slotoffensief. Echt in de problemen kwam RKC niet.