Volledig scherm
Nieuwe lampen RKC Waalwijk © RKC Waalwijk

Nieuw licht zorgt voor zwaar jaar bij RKC Waalwijk

De pionnen stonden vrijdagmorgen klaar in het stadion van RKC Waalwijk. Maar de spelers kwamen niet en weken voor de training uit naar het complex van WSC. De pionnen fungeerden als hulpmiddel om de nieuwe lampen van de Waalwijkse club vanuit de lichtmasten de juiste richting te geven.

Met nieuwe LED-verlichting begint RKC aan wat een loodzwaar jaar lijkt te worden. Dat heeft tot gevolg dat het spel in de hoeken van het veld niet langer voor het publiek verborgen blijft. Belangrijkste reden is echter dat de LED-lampen, eenmaal aangeschaft, veel goedkoper zijn in gebruik. 

Zondag bij de open dag blijft de LED-verlichting uit. De aftrap van RKC Waalwijk tegen de regioselectie is om 16.30 uur. Plaatsvervangend hoofdtrainer Erwin van Breugel verwacht dat hij nog verantwoordelijk zal zijn. ,,Natuurlijk kan het snel gaan in de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer. Maar ik neem aan dat die niet meteen op de bank gaat zitten en de groep eerst even wil observeren."

Goede trainingsweek

Van Breugel zegt dat hij met zijn staf een goede trainingsweek achter de rug heeft. Afgelopen dinsdag sloot Darren Maatsen bij de selectie aan. Die is zondag aan het werk te zien. Ook andere nieuwelingen als doelman Jordy Zielschot, Kevin Vermeulen en Anas Tahiri en Jurien Gaari zullen minimaal een helft spelen. 

Voorafgaande aan de wedstrijd van het eerste team van RKC komt oud-RKC in actie. Dat speelt om 14.00 uur tegen de Suriprofs. Voor het middenveld zijn onder meer Zeljko Petrovic, Sander Duits en Robert Braber beschikbaar. Bij de Suriprofs doen Orlando Engelaar, Regi Blinker en Glenn Helder mee.