Volledig scherm
Hannes Delcroix © BELGA

Ook SC Heerenveen laat oog vallen op RKC-target Hannes Delcroix

RKC Waalwijk is niet de enige club in de markt voor Anderlecht-talent Hannes Delcroix. Ook SC Heerenveen heeft zijn oog laten vallen op de jonge verdediger.

RKC heeft bij de Brusselse club zijn interesse reeds kenbaar gemaakt. De 20-jarige linker centrale verdediger van de Brusselse club mag verhuurd worden en RKC ziet hem graag als volgende naam in het rijtje Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Belgische verdedigers van faam die eerder in Waalwijk speelden. Maar ook Heerenveen, dat verdediger Kik Pierie is verloren aan Ajax, ziet de komst van Delcroix wel zitten. 

Van Delcroix, die geboren is op Haïti, wordt heel wat verwacht. Al vroeg verhuisde hij naar België. Via de opleidingen van Antwerp en Beerschot kwam hij bij Anderlecht terecht. Daar maakte hij de afgelopen drie seizoenen deel uit van de A-selectie. Mede door blessures volgde zijn debuut pas begin vorig seizoen. Deze week speelde hij niet met Anderlecht dat een oefenduel van Benfica met 2-1 won en er negentien spelers verbruikte.

Delcroix speelde een wedstrijd voor de Brusselse club in de competitie en een in de Europa League. Daarnaast was hij nog eens goed voor 31 jeugdinterlands.