Volledig scherm
© BSR Agency

Oppermachtig RKC kent geen problemen met degradant NAC

RKC Waalwijk is nog steeds ongeslagen in de oefencampagne. De Waalwijkers wonnen dinsdagavond op het veld van Rood Wit in Sint Willebrord met 0-2 van NAC Breda. Dat kreeg dus geen revanche voor de nederlaag vorig seizoen in de beker.

Trainer Fred Grim was vooral met de eerste helft heel tevreden. RKC liet de bal geregeld van voet tot voet gaan en legde een paar aardige aanvallen op de mat. Uit een van die combinaties maakte Stijn Spierings op slag van rust 0-2. Na een lange pass van Hannes Delcroix en een voorzet van Sylla Sow gleed hij de bal binnen.

De openingstreffer viel wat fortuinlijk. Melle Meulensteen was mee opgerukt en scoorde via het lichaam van een speler van NAC. De bal ging buiten bereik van doelman Nick Olij in de bovenhoek.

Bij RKC, dat pas na de pauze wat tegenstand van betekenis kreeg, stond Kees Heemskerk de hele wedstrijd onder de lat. Dean van de Sluys ontbrak nog steeds wegens een hamstringblessure die hem al weken aan de kant houdt. Voor een aantal spelers was het laatste fluitsignaal niet einde oefening. Die kregen nog een training van een half uur voorgeschoteld.

NAC Breda - RKC Waalwijk 0-2 (0-2). scoreverloop: 27. Meulensteen 0-1, 43. Spierings 0-2.

RKC Waalwijk: Heemskerk; Gaari (70. Van Weert), Meulensteen, Delcroix (75. Drost), Quasten (70. Nieuwpoort); Rienstra, Spierings, Tahiri (70. Vermeulen); Maatsen, Bilate (70. Seys), Sow (70. Daneels)