Volledig scherm
De internationals Said Bakari en Jurien Gaari werden een beetje ontzien bij de training van RKC Waalwijk. © BD

Paul Quasten onzeker bij RKC Waalwijk; Vaessen heeft vinger uit de kom

Het is onzeker of Paul Quasten zondag voor RKC Waalwijk in actie kan komen. Dat gaat op bezoek bij PEC Zwolle. De geroutineerde linksback van de Waalwijkers verliet vrijdag de training met een hamstringblessure. Eerder in de week moest hij al wat trainingen laten schieten.

Dat overkwam ook Hannes Delcroix, die vrijdag voor de eerste keer op het hybride trainingsveld van de Waalwijkse club stond. De Belg lijkt op tijd klaar voor de wedstrijd in Zwolle. Maar het is de vraag of trainer Fred Grim al een beroep doet op de net herstelde Belg. Henrico Drost is de logische vervanger. Die deed het goed tegen PSV.

Lars Nieuwpoort komt in beeld als Quasten de wedstrijd in Zwolle niet zou halen. De verdediger brak een paar weken geleden op een training zijn neus en draagt een masker. Dat speelde hem in de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht parten. Hij heeft nu een gezichtsbeschermer waar hij minder last van heeft. 

Vaessen vinger uit de kom

Doelman Etienne Vaessen miste de groepstraining vrijdag wegens een typische blessure van een keeper. Er schoot een vinger uit de kom. Vaessen verwacht, mogelijk met een spalk en speciale handschoen, wel te kunnen keepen. Dat lukte hem een paar weken geleden met een pinkblessure ook.

De training maakte over de basisopstelling weinig duidelijk. Het lijkt wel voor de hand te liggen dat Grim spelers als Elbers en Leemans tegen hun oude club laat beginnen. Mogelijk verhuist Anas Tahiri, zoals tegen Jong FC Utrecht, naar de voorste linie. Hij kreeg toen een vrije rol op de rechterflank. 

Vermoedelijke opstelling RKC: Vaessen; Gaari, Meulensteen, Drost, Nieuwpoort; Rienstra, Spierings, Leemans; Tahiri, Vente, Elbers.