Volledig scherm
Irvingly van Eijma viert zijn gelijkmaker tegen Dordrecht. © Proshots

Peter van den Berg wil Irvingly van Eijma erbij houden

WAALWIJK - Als het aan trainer Peter van den Berg ligt, maakt Irvingly van Eijma volgend seizoen deel uit van de A-selectie van RKC Waalwijk. De Tilburger voegde zich na een hachelijk avontuur in Finland na de winterstop op amateurbasis bij de selectie en speelde een paar keer mee.

,,Ik zou hem er graag bij willen houden", zegt Van den Berg. ,,Of er mogelijkheden zijn om hem een contract aan te bieden zal pas later blijken." Twee spelers krijgen de komende week te horen of RKC ze nog een nieuwe aanbieding zal doen. De club moet nog een beslissing nemen over Tamati Williams en Fred Benson. Williams heeft een aflopend contract. Benson was dit seizoen op amateurbasis actief. 

Na de nederlaag tegen Emmen riep Benson nog dat hij zich door RKC respectloos behandeld voelde. Er was helemaal geen gesprek met hem geweest. Dat bleek op een communicatiefout te berusten RKC heeft excuus gemaakt. Dat is door Benson aanvaard, die best openstaat voor een langer verblijf in Waalwijk. 

Spitsentrainer Donny de Groot heeft ook de komende week een gesprek met RKC. Hij zou graag aan de club verbonden blijven. De Groot is ook werkzaam in de jeugdopleiding van PSV. Volgende week hoort hij wat de Eindhovense club met hem van plan is. ,,Ik ben tot op heden assistent geweest. Voor mij is het moment daar om zelfstandig een team te leiden. Maar alle elftallen bij PSV zijn al bezet."