Volledig scherm
De training maakte niet veel wijzer, maar Sylla Sow zou op basis van zijn wedstrijd met de beloften tegen Willem II wel een plek in de basis kunnen krijgen. © BD

RKC: 1194 minuten zonder spitsengoal

RKC Waalwijk gaat vrijdagavond in Groningen op jacht naar de eerste driepunter. In de eredivisie wachten de Waalwijkers ook al 1194 minuten op een doelpunt van een speler die voorbestemd is om het nummer negen te dragen, de eerste spits dus.

Jean-David Beauguel was de laatste pure spits die voor RKC in de eredivisie het het vond. Dat gebeurde bij de uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden in maart 2014. Daarna was de club voor doelpunten dertien wedstrijden aangewezen op buitenspelers, middenvelders en verdedigers. 

De Fransman was in 2013 clubloos toen hij zich bij RKC voegde. Hij scoorde viermaal dat seizoen. Na de degradatie van RKC verhuisde hij naar Dukla Praag en FC Zlin. Tegenwoordig zit hij bij Victoria Pilsen meestal op de bank. 

Mario Bilate, een van de potentiële opvolgers van Beauguel, is er in Groningen niet bij. Hij kampt met een blessure, net als Ingo van Weert en Lars Nieuwpoort. Trainer Fred Grim voegde met Luuk Wouters een linker centrale verdediger toe aan de selectie. Wouters speelde vorig seizoen nog voor Jong FC Groningen en maakte daarvoor deel uit van de jeugdopleiding van Willem II.

Zijn nieuwe club kan de Tilburgers op twee fronten evenaren. Mocht RKC verliezen dan is dat voor de achtste keer in negen wedstrijden. Daar slaagde alleen Willem II nog in. Dat was in het seizoen 2010-2011. Willem II incasseerde tussen april en september 2010 elf wedstrijden op rij minimaal twee tegentreffers. Ook daar kan RKC in de buurt komen als het twee goals tegen zou krijgen. 

De trainingen deze week maakten niet duidelijk voor welke elf trainer Fred Grim zal kiezen in Groningen. Het lijkt erop dat Hans Mulder weer een basisplaats krijgt, mogelijk als centrale verdediger. Op zoek naar scorende spelers is Sylla Sow een optie. Die was maandag dreigend voor de beloften tegen Willem II en nam de enige Waalwijkse treffer voor zijn rekening.

Vermoedelijke opstelling: Vaessen; Gaari, Meulensteen, Mulder, Quasten; Bakari, Spierings, Leemans; Elbers, Vente, Sow.