RKC-aanvoerder Rienstra vroegtijdig naar de kant tegen Sparta: ‘Trainer kon vandaag iedereen wisselen’

VIDEOIn het ruim verloren duel met Sparta (4-0) werd aanvoerder Daan Rienstra vroegtijdig gewisseld. Hij stond ruim een uur op het veld toen Hans Mulder het in zijn plek mocht proberen. ,,De trainer had vandaag het recht om iedereen te wisselen.”

Rienstra bekijkt het nuchter, al had hij zijn wissel niet echt aan zien komen. ,,Nee maar dat moet ik accepteren, ook als aanvoerder. Het is een keuze van de trainer en die accepteer ik.”

De aanvoerder geeft toe een beetje moedeloos te worden nu RKC slechts één punt heeft na zeven wedstrijden. ,,Ja uiteindelijk wel als je zo veel tegengoals krijgt. Je speelt toch om te winnen en dat missen we nu.”

Verloren wedstrijd

Tegen Sparta kregen de Waalwijkers de doelpunten weer veel te makkelijk tegen. ,,Als je met 2-0 de rust in gaat dan weet je dat het weer een lastige avond wordt. Dan komen we zo de kleedkamer uit en staat het in no time ook 4-0. Dan is het een verloren wedstrijd.”

Wat er anders moet? ,,We moeten zorgen dat we geen goals tegen krijgen ten eerste en ten tweede als we voor de goal komen moet het scherper. We hadden vandaag een fase na de 1-0 veel de bal rond de zestien, het zou wel lekker zijn als we dan een keer scoren.”

Volledig scherm
Daan Rienstra © BSR Agency