Volledig scherm
Bij RKC Waalwijk is er in een week tijd al flink wat werk verzet voor de transformatie van kunstgras naar gras. Het trainingsschop is op de schop gegaan. © Wilber Hack

RKC binnen en buiten het veld bedrijvig

RKC Waalwijk verwacht volgende week bekend te kunnen maken dat spits Mario Bilate een meerjarig contract gaat tekenen. Club en speler zijn in grote lijnen akkoord. Maar voor de paasdubbel met FC Dordrecht (vrijdagavond thuis) en NEC (maandagmiddag uit) zijn de gesprekken opgeschort.

De Waalwijkers kunnen vrijdag al een reuzenstap zetten op weg naar de play-offs. Omdat Roda JC tegen TOP Oss speelt en Eindhoven en Cambuur elkaar treffen gaan de achtervolgers zeker punten verspelen. Bij winst kan RKC zomaar een voorsprong van vijf punten nemen voor het ingaan van de laatste drie speelronden.

Aan de fitheid van de selectie zal het niet liggen. Sylla Sow beperkt zich na zijn knieblessure nog tot loopwerk. Maar zowel Kevin Vermeulen als Jari Koenraat maakten deze week weer speelminuten tegen Jong Feyenoord, een duel dat door RKC met 3-0 gewonnen werd. Zeker met het oog op de play-offs is dat een prettige gedachte.

Vermoedelijke opstelling RKC: Vaessen; Gaari, Meulensteen, Drost, Quasten; Rienstra, Spierings, Mulder; Seys, Bilate, Hansson.