Volledig scherm
Nils den Hartog keert na een wisselend seizoen bij Kozakken Boys weer terug naar RKC Waalwijk. © Proshots

RKC-doelman Tamati Williams denkt aan stoppen na Confederations Cup

WAALWIJK - Tamati Williams, de doelman van RKC Waalwijk, denkt er serieus over om zijn carriere aan het einde van het seizoen te beeindigen. De 33-jarige keeper met het aflopende contract kreeg in een gesprek met de Waalwijkse club nog niet de zekerheid dat hij ook voor volgend seizoen een contract aangeboden krijgt.

RKC heeft al twee keepers onder contract in zijn selectie voor het seizoen 2017-2018. Etienne Vaessen is in het bezit van een driejarig contract. Nils den Hartog keert terug na een jaar verhuurd geweest te zijn aan Kozakken Boys. ,,We zijn er nog niet uit op welke manier we verder gaan", zegt trainer Peter van den Berg. ,,Dat hebben we Williams verteld. Hij is de laatste anderhalf jaar waardevol geweest met zijn ervaring. We zijn er nog niet uit of we Etienne Vaessen nu al eerste keeper moeten maken. Die heeft een paar goede wedstrijden gekeept. Maar kan hij ook de druk van een reeks wedstrijden te moeten presteren aan?"

Blessures
Vaessen moet concurreren met Nils den Hartog. Diens verhuur aan Kozakken Boys is geen onverdeeld succes geweest. De 23-jarige doelman uit Schoonrewoerd raakte een paar keer geblesseerd en maakte een wisselend seizoen door. ,,Om die reden is het misschien verstandig Williams erbij te houden of een andere keeper van buiten aan te trekken", zegt Van den Berg, die meteen aangeeft dat als het om verdeling van contracten gaat andere positie meer prioriteit hebben.

Williams zou dan stoppen na het toernooi om de Confederations Cup in Rusland. Dat evenement als test voor het WK van 2018 maakt hij waarschijnlijk mee als derde doelman van Nieuw-Zeeland. Zijn land speelt op 17 juni het openingsduel tegen de Russen en ontmoet verder Mexico en Portugal. Eerder onderbrak Williams zijn carriere om als fotomodel door het leven te gaan. ,,Dat zit er nu niet meer in. Daar ben ik te lelijk voor geworden", zegt hij met een glimlach.