Volledig scherm
Etienne Vaessen verlaat aangeslagen het veld. © BD

RKC-doelman Vaessen knalt met hoofd tegen paal, duel met ADO mogelijk in gevaar

RKC Waalwijk-doelman Etienne Vaessen is vrijdag op de training met zijn hoofd tegen de paal gedoken. Achter de naam van de 24-jarige Bredanaar staat daardoor een vraagteken voor de cruciale uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, zondag om 16.45 uur.

Vaessen probeerde het na de knal nog enkele minuten, maar verliet vervolgens aangeslagen het veld van het Mandemakers Stadion. Het is nog niet duidelijk of de sluitpost een blessure heeft opgelopen of dat hij de training uit voorzorg eerder heeft afgebroken.

Vaessen liep eerder dit seizoen ook al hoofdletsel op, toen hij in het duel met AZ hard in botsing kwam met neo-international Myron Boadu. De doelman was toen een tijdje uit de roulatie vanwege een hersenschudding. 

RKC mist bij de cruciale uitwedstrijd tegen ADO Den Haag aanvaller Darren Maatsen wegens een schorsing. Henrico Drost is door een knieblessure nog wel een tijdje uitgeschakeld. Stanley Elbers is op de weg terug maar stapt uit al er partijtjes worden gespeeld. 

Met Tijjani Reijnders op de plek van de vertrokken Stijn Spierings begint RKC waarschijnlijk aan de klus in Den Haag. Sylla Sow vervangt op rechts de geschorste Maatsen. Zo komt er ruimte op de linkerflank voor Anas Tahiri. Fabian Sporkslede lijkt als rechtsback opnieuw de voorkeur te krijgen boven Jurien Gaari. 

Vermoedelijke opstelling RKC: Vaessen (of Heemskerk); Sporkslede, Mulder, Delcroix, Bakari; Rienstra, Reijnders, Leemans; Sow, Bilate, Tahiri.