Vreugde bij RKC tijdens de wedstrijd tegen FC Utrecht.
Volledig scherm
Vreugde bij RKC tijdens de wedstrijd tegen FC Utrecht. © BSR Agency
2
EINDE
1
  • Sylla Sow 69'
  • Darren Maatsen 76'
  • Gyrano Kerk 24'

RKC draait achterstand om en wint knap van FC Utrecht

RKC heeft in eigen huis een 0-1 achterstand tegen FC Utrecht omgebogen naar een 2-1 overwinning. Sylla Sow en Darren Maatsen maakten in de tweede helft de doelpunten en zorgden ervoor dat RKC dit seizoen zes punten pakt tegen de Domstedelingen.

Trainer Fred Grim moest noodgedwongen wat wisselingen doorvoeren, zo begon Sylla Sow in de spits omdat Mario Bilate geblesseerd was en startten Stanley Elbers en Anas Tahiri vanaf de aftrap.

Op een slecht bespeelbaar veld werd in de openingsfase meer uitgegleden dan dat er een bal goed werd overgespeeld. Met name aan de kant van de goal van Jeroen Zoet gingen er regelmatig RKC’ers in een aanval onderuit. Toch was de eerste grote kans voor Richard van der Venne, die een goede voorzet van Anas Tahiri net niet binnen kon glijden.

Halverwege de eerste helft was het FC Utrecht, vlak van tevoren al twee keer gevaarlijk via Kristoffer Peterson, dat de openingstreffer maakte. Gyrano Kerk haalde van afstand uit en doelman Etienne Vaessen verkeek zich volledig op de bal: 0-1.

De hoogtepunten van het duel gemist? Bekijk hier de samenvatting!

Twee goals in zeven minuten

Na rust was de eerste grote kans voor Emil Hansson, die met een fantastische trap de bal maar net over de kruising schoot. Het bleek een voorbode op wat komen ging. In de 69ste minuut was het voor Sow wel raak: hij speelde zichzelf goed vrij in het strafschopgebied en haalde uit: 1-1. Slechts zeven minuten later moest Zoet opnieuw vissen. Gelegenheidsaanvoerder Paul Quasten bereikte Darren Maatsen met een fantastische pass, waarna de aanvaller de bal over de Utrecht-doelman kon lepelen: 2-1.

Doordat PEC Zwolle gisteren ook won, kijkt RKC nog wel tegen een hele ruime achterstand aan op de ranglijst. Het verschil met de nummer 16 is nu tien punten.