Volledig scherm
Het nieuwe trainingsveld van RKC. © BD

RKC: eerst tegen NAC, dan tegen NEC

Vijf keer winst was er voor RKC Waalwijk tot op heden in de oefencampagne. De vraag is of de ongeslagen status na dinsdagavond nog overeind staat. De Waalwijkers gaan op bezoek op NAC Breda. Het duel wordt gespeeld op het veld van Rood-Wit in Sint Willebrord en begint om 19.00 uur.

In de oefencampagne komen NAC en RKC elkaar elke twee seizoenen tegen. Dat begon met een wedstrijd in het stadion van NAC in 2015. De Waalwijkers wonnen op de open dag van de Bredase club met 0-1. Twee jaar geleden stond er al eens een wedstrijd in Sint Willebrord op het programma. Die eindigde in een 2-1 zege voor NAC.

RKC won het laatste duel van NAC waarbij er iets op het spel stond. In de beker werd het op 25 september van het vorig jaar 2-0 voor de Waalwijkers. Die stand bleef een paar weken op het scorebord staan.

Vrijdag speelt RKC opnieuw tegen een ploeg die wraak zal willen nemen. Dan is om 19.00 uur in Weurt NEC de tegenstander. Het duel wordt gespeeld op het veld van WVW aan de Wethouder Borekmanstraat. In de play-offs schakelde RKC op zijn weg naar de eredivisie de Nijmeegse club uit. In Waalwijk werd het 3-0 na een 2-0 thuisnederlaag.