RKC speelt vrijdag thuis tegen Sparta.
Volledig scherm
RKC speelt vrijdag thuis tegen Sparta. © BSR Agency

RKC en voetballen met carnaval is de laatste jaren geen goede match

RKC Waalwijk is deze eeuw in thuiswedstrijden rond het carnavalsweekeinde nog ongeslagen. Maar het speelde de laatste elf jaar uit en verloor de laatste zeven duels.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld deed een geslaagde poging om RKC na elf uitwedstrijden op rij voor het eerst sinds 1 februari 2008 met carnaval weer eens een thuiswedstrijd te bezorgen. Vrijdag speelt RKC thuis tegen Sparta.

RKC wil de feestneus wel weer eens op na zeven nederlagen op rij in het carnavalsweekeinde. De meeste van de verliespartijen speelden zich ver buiten Waalwijk af. RKC verloor onder meer in Groningen, Volendam, Alkmaar en Almere alvorens zich met een enigszins bezwaard gemoed in de polonaise te storten. Op 6 maart 2011 won de ploeg voor het laatst met carnaval. Uit bij FC Dordrecht werd het 1-2.

RKC gaf aan met carnaval voorkeur te hebben voor uitduel

Het is eigenlijk gek dat RKC jarenlang bij het opstellen van de voetbalkalender aangaf met carnaval bij voorkeur ‘uit’ te willen spelen. Want in de vier thuiswedstrijden deze eeuw in het feestweekeinde is de Waalwijkse club nog ongeslagen. Op vrijdag 1 februari 2008 trok de wedstrijd tussen RKC en Haarlem toch nog 3642 toeschouwers. Dat was best een fors aantal voor een duel van de Waalwijkers in de eerste divisie. Het leverde een 2-0 overwinning op. Tegen FC Twente werd het in 2006 0-0. Een jaar eerder had RKC FC Groningen met 3-0 geklopt. Met een 1-0 zege op Fortuna Sittard openden de Waalwijkers in 2001 thuis het bal.

Het eerste duel van RKC deze eeuw in het carnavalsweekeinde was uit bij Sparta. Daar verloren de Waalwijkers met 3-1. Ook vorig seizoen bezocht RKC met carnaval Het Kasteel. Dat resulteerde in een 2-1 nederlaag. Sparta thuis is echter wel een tegenstander die RKC ligt. Deze eeuw ging alleen de laatste thuiswedstrijd tegen de Rotterdammers verloren. Daarvoor was er vijf keer winst en drie keer een gelijkspel.