RKC’er Leemans: ‘Normaal wordt er gescholden na verlies, nu was het stil in de kleedkamer’

VIDEOClint Leemans kon RKC Waalwijk na vier minuten al op voorsprong zetten in het duel met Ajax, uiteindelijk bleven de Waalwijkers na een spectaculair duel met lege handen achter. (1-2) ,,Normaal als je verliest wordt er gescholden, nu was het stil. Dit kun je niemand verwijten denk ik.”

RKC kon het Ajax de hele wedstrijd lastig maken, kwam op 1-1 en Darren Maatsen had in de slotminuten zelfs de 2-2 op zijn schoen. ,,Ajax is een van de betere teams in Europa. Dat we het hen lastig hebben kunnen maken, is een compliment naar ons. Hier kunnen we verder mee", vertelt Leemans.

,,Misschien was Ajax al een beetje met het hoofd bij de Champions League wedstrijd van woensdag", denkt de middenvelder. ,,Maar wij hebben ook echt gestreden. We hebben onze huid duur verkocht.”

Ajax-supporters in het thuisvak

Het Mandemakers Stadion was voor het sinds jaren weer eens uitverkocht. Maar Leemans zag veel Ajax-supporters in het RKC-vak zitten. ,,Het was bijna 50/50. Dan speel je op neutraal terrein, maar dan in Waalwijk. Dat snap ik niet", was de RKC'er geïrriteerd. Algemeen directeur Frank van Mosselveld zei na afloop overigens dat dat wel meeviel. ,,Er zaten wel wat Ajax-supporters aan de RKC-kan van het uitvak, dat kun je niet helemaal tegengaan. Maar we hebben er alles aan gedaan dat er geen kaarten konden worden doorverkocht. Daarbij is zelfs een stadionverbod uitgedeeld.”

Volledig scherm
Clint Leemans in actie tegen Hakim Ziyech. © BSR Agency