RKC'er Sporkslede teleurgesteld het feestgedruis in: ‘Op dit moment niet veel reden tot feestvieren’

VIDEOFabian Sporkslede stond door de schorsing van Juriën Gaari weer eens negentig minuten op het veld bij RKC. Maar teleurstelling over het verloren duel met Sparta (0-1) was een stuk groter dan de blijdschap over de gespeelde minuten.

,,Het was gewoon rommelig. Richard (Van der Venne, red.) kreeg een grote kans, maar de bal moet er gewoon een keer in vallen. Dan heb je ook wat meer zelfvertrouwen als je rondom de zestien komt", vertelt de verdediger. ,,Het geluk moeten we ook een beetje opzoeken.”

Niet alle RKC’ers stonden te springen om als hekkensluiter in een carnavalsshirt aan te treden. ,,Voor mij is het bijzaak", zegt Sporkslede. ,,Voor de mensen is het leuk en dat moet het ook zijn. We hebben het er in de kleedkamer over gehad en er snel een streep onder gezet. We konden twee dingen doen: ermee gaan zitten of als team spelen en proberen resultaat te halen. Dat hebben we snel met elkaar besproken.”

Sporkslede gaat ondanks het slechte gevoel na de wedstrijd tegen Sparta waarschijnlijk toch wel even carnavallen. ,,Op dit moment is er niet veel reden om feest te vieren, maar ik denk dat we met het team misschien nog wat gaan doen.”

Sporkslede (r)
Volledig scherm
Sporkslede (r) © BSR Agency