Volledig scherm
Stijn Spierings tekent zijn contract bij Levski Sofia. © BD

RKC’er Stijn Spierings vertrekt naar Levski Sofia

De kogel is door de kerk: Stijn Spierings verlaat RKC. De middenvelder tekent een contract voor drie jaar bij Levski Sofia, zo werd maandagmiddag bekend. Hij is eerder deze dag al medisch gekeurd in Bulgarije.

De interesse van de Bulgaarse club was afgelopen week zo concreet dat RKC-trainer Fred Grim besloot Spierings niet mee te nemen op trainingskamp. Op die manier kon hij zijn transfer in Nederland afronden. Grim gaf evenals algemeen directeur Frank van Mosselveld al aan de keuze van Spierings te betreuren. ,,Ik had hem graag bij de groep gehouden.” 

Aanvoerder Daan Rienstra ziet de overstap van Spierings juist als stap in de goede richting voor RKC, vertelde hij tijdens het trainingskamp in Portugal. ,,Ik denk dat het alleen maar goed is dat we als RKC weer een uithangbord zijn. Het is alleen maar een compliment voor hem ook. Ik gun het hem. Daar moet een strik omheen en daar kunnen we alleen maar voor applaudisseren.”

Promotiewedstrijd

Sterkhouder Spierings kwam halverwege vorig seizoen naar Waalwijk en maakte zich daar in mei onsterfelijk door RKC in de slotseconden van de promotiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles naar de eredivisie te schieten. Dit seizoen miste hij slechts één competitieduel door een schorsing. Spierings groeide per week en werd steeds belangrijker voor RKC. Hij maakte een fantastische goal in het verloren duel met Heerenveen, maar veel belangrijker waren zijn twee doelpunten tegen FC Twente (3-0 winst).