Saïd Bakari in actie tegen Heracles Almelo.
Volledig scherm
Saïd Bakari in actie tegen Heracles Almelo. © BSR/Soccrates

RKC’ers Bakari en Gaari maken vlieguren

Bondscoach Amir Abdou heeft Saïd Bakari (25) van RKC Waalwijk opgeroepen voor 2 kwalificatiewedstrijden van  Comoren voor de Africa Cup. Goed voor de airmiles. 

Volgende week donderdag speelt Comoren zijn eerste kwalificatieduel in groep G uit tegen Togo. Vier dagen later, op maandag 18 december, volgt een thuiswedstrijd tegen Egypte. Bakari’s ouders zijn afkomstig van de eilandengroep voor de kust van Mozambique.  Bij RKC heeft de in Frankrijk geboren speler de laatste weken een basisplaats als linkervleugelverdediger. In het nationale elftal zet coach Bakari in als aanvallende middenvelder.  

Juriën Gaari
Volledig scherm
Juriën Gaari © BSR/Soccrates

Curaçao

Ook rechtsback Juriën Gaari (25) van RKC maakt de komende week veel vlieguren. Hij is geselecteerd voor de thuiswedstrijd van Curaçao tegen Costa Rica op donderdag 14 november. Voor Curaçao is het de laatste groepswedstrijd van de Nations League in de Concacaf-zone.  Curaçao gaat ongeslagen aan de leiding met 5 punten uit 3 wedstrijden, gevolgd door Costa Rica dat een wedstrijd minder heeft gespeeld (2 uit 2).