Volledig scherm
Stijn Spierings (RKC Waalwijk, links) in duel met Max Clark © BSR Agency
1
EINDE
2
  • Clint Leemans 52'
  • Nouha Dicko 16'
  • Oussama Tannane 77'

RKC gaat in eigen huis nipt onderuit tegen tien man van Vitesse

RKC Waalwijk heeft het duel met Vitesse, dat twee totaal verschillende helften kende, met 2-1 verloren. RKC kwam in de tweede helft goed terug van een 1-0 achterstand, maar kon niet voorkomen dat Vitesse er toch met de volle buit vandoor ging.

Bekijk hier de samenvatting van RKC Waalwijk - Vitesse (Premium)

Met onder anderen Hans Mulder, Lennerd Daneels en Dylan Vente in de basis leek RKC Waalwijk al na een minuut op achterstand te komen, maar Bryan Linssen scoorde uit buitenspelpositie. Toch duurde de opluchting niet lang in Waalwijk. Nouha Dicko schoot na ruim een kwartier op de lat en nog geen minuut later schoot hij de bal wel binnen: 0-1.

Vitesse bleef ook na het openingsdoelpunt flink aandringen en kreeg de kansen. RKC zette daar vrijwel niets tegenover en liet zich aan alle kanten voorbij lopen. Dat gebeurde linksback Paul Quasten ook na 38 minuten, iets dat hij ook van doelman Etienne Vaessen nog even te horen kreeg. Er ontstond een akkefietje tussen die twee en trainer Fred Grim haalde Quasten twee minuten voor rust naar de kant.

Pingel

Gefluit klonk vanaf de tribune toen scheidsrechter Bas Nijhuis floot voor de rust. Maar in de 45 minuten die volgden, stond er een compleet ander RKC. Een paar minuten na rust kreeg RKC een strafschop, nadat Stanley Elbers werd neergehaald. Julian Lelieveld kreeg rood voor de overtreding en Clint Leemans benutte het buitenkansje: 1-1.

RKC probeerde door te drukken, maar kon de mogelijkheden die het kreeg tegen tien man van Vitesse niet verzilveren. Zoals RKC al heel vaak meemaakte dit seizoen, gebeurde dat aan de andere kant wel. Opnieuw greep de VAR in bij een beslissing van Nijhuis. De scheidsrechter gaf Vitesse in de 77ste minuut een vrije trap, maar de VAR zag dat de overtreding binnen het strafschopgebied gemaakt was. Oussama Tannane benutte de penalty: 1-2. RKC blijft daardoor ook na acht wedstrijden in de eredivisie op één punt staan.

Mis niets van het duel in Waalwijk in ons liveblog!