6
EINDE
2
  • Iliass Bel Hassani 26'
  • Reza Ghoochannejhad 60' 81' 83' 88'
  • Gustavo Hamer 90'+3'
  • Melle Meulensteen 28'
  • Clint Leemans 34'

RKC geeft het tegen PEC Zwolle in slotfase volledig uit handen

RKC Waalwijk mocht zondagmiddag in Zwolle lang hopen op punten, maar kreeg in de slotfase van het duel met PEC de deksel op de neus: 6-2. Reza Ghoochannejhad tekende voor vier van de zes treffers.

Een bijzondere middag was het in ieder geval, voor Clint Leemans en Stanley Elbers was het duel in Zwolle een ontmoeting met hun werkgever, voor Leemans betekende het tevens zijn debuut voor RKC.

RKC, met Henrico Drost en Lars Nieuwpoort voor Hannes Delcroix en Paul Quasten, begon net als de tegenstander wat afwachtend aan de wedstrijd. RKC mocht opbouwen, PEC kwam er in de counter een aantal keer gevaarlijk uit.

Een verkeerd verwerkte bal in het strafschopgebied van RKC zorgde er na 26 minuten voor dat Iliass Bel Hassani kon uithalen: 1-0. De acht minuten die volgden waren volledig voor RKC. Bijna vanaf de aftrap na de openingstreffer van Bel Hassani was het Melle Meulensteen die de bal snoeihard de kruising in schoot: 1-1. Na 34 minuten kwamen de Waalwijkers zelfs op voorsprong; een als voorzet bedoeld schot van PEC-huurling Leemans vloog achter doelman Xavier Mous binnen: 1-2.

RKC kon de voorsprong in de tweede helft slechts een kwartier vasthouden. Toen was een kopbal van Reza Ghoochannejhad de Waalwijkers te machtig: 2-2. Daar bleef het niet bij voor de Iraniër. Tussen de 81ste en de 88ste minuut kreeg hij RKC eigenhandig op de knieën met maar liefst drie goals. Ook Gustavo Hamer pikte in de extra tijd zijn doelpuntje mee.

RKC blijft daardoor steken op slechts één punt uit zes wedstrijden en is ook na speelronde zes hekkensluiter in de eredivisie.

Volledig scherm
© BSR Agency