Said Bakari verlaat gedesillusioneerd het veld in Almelo.
Volledig scherm
Said Bakari verlaat gedesillusioneerd het veld in Almelo. © ANP Sport
4
EINDE
2
  • Dario van den Buijs 30'
  • Silvester van der Water 34' 52'
  • Delano Burgzorg 66'
  • Clint Leemans 16'
  • Anas Tahiri 28'

RKC geeft voorsprong weg en gaat onderuit tegen Heracles

RKC Waalwijk heeft zondagmiddag een 2-0 voorsprong tegen Heracles Almelo uit handen gegeven. In eigen huis wonnen de Waalwijkers nog met 2-0, maar dit keer bleek Heracles te sterk: 4-2.

De bekerwedstrijd tussen Heracles en RKC werd al een doelpuntenfestijn (4-3) en beide teams maakten er ook in het competitieduel een spektakel van. Dat begon al direct, toen Cyriel Dessers na zes minuten een strafschop naast schoot. Even daarna raakte Orestis Kiomourtzoglou de lat, en leek het erop dat de openingstreffer van het veel sterkere Heracles niet lang kon uitblijven. 

Bekijk hier de samenvatting  van Heracles Almelo - RKC Waalwijk

Verrassend genoeg was het juist RKC dat de score opende, Clint Leemans benutte een strafschop - gegeven na een handsbal - in de 16de minuut wel. Anas Tahiri maakte er na nog geen half uur spelen ondanks het overwicht van de Almeloërs zelfs 0-2 van, na een uitstekend balletje van Richard van der Venne.

Snelle aansluitingstreffer

Maar een razendsnelle aansluitingstreffer van Dario van den Buijs (twee minuten na de 0-2) zorgde ervoor dat de thuisploeg weer helemaal terug in de wedstrijd was. Silvester van der Water tekende enkele minuten later al de gelijkmaker aan en was snel na rust ook verantwoordelijk voor de 3-2.

De wedstrijd was eigenlijk wel gespeeld toen Delano Burgzorg na een uur de 4-2 binnen schoot. Twee (aanvallende) wissels - Darren Maatsen voor Emil Hansson en Saïd Bakari voor Richard van der Venne - maakten geen verschil meer, het was eerder de thuisploeg dat de score nog had kunnen uitbreiden.