Volledig scherm
Ezra Walian namens Almere City in duel met Henrico Drost (RKC). © Pro Shots

RKC huurt rechtsbuiten Walian van Almere City

RKC Waalwijk huurt Ezra Walian komend seizoen van Almere City. Met de komst van de 20-jarige vleugelaanvaller hebben de Waalwijkers de selectie rond.

Walian is vanwege zijn Ajax-verleden een goede bekende van trainer Fred Grim. De rechtsbuiten maakte in de zomer van 2017 de overstap van Jong Ajax naar Almere, maar wist zich daar niet te ontwikkelen tot basisspeler. Bij de nummer negen van de eerste divisie kwam Walian in totaal tot 15 competitieduels, waarin hij goed was voor vier doelpunten.

,,Ezra Walian is een zeer behendige en technische begaafde aanvaller. Hij kan op vrijwel iedere positie in de voorhoede uit de voeten, wat hem multi-inzetbaar maakt", aldus algemeen directeur Frank van Mosselveld.

Selectie compleet

Met de entree van Walian heeft RKC de selectie compleet. Vorige week maakte de club bekend dat Mario Bilate de nieuwe spits wordt, terwijl oudgediende Hans Mulder ook nog een seizoen in het Mandemakers Stadion te zien is. Proefspeler Dani van der Moot komt niet in aanmerking voor een contract.