Dylan Vente
Volledig scherm
Dylan Vente © BD_RKC

RKC huurt spits Dylan Vente van Feyenoord

RKC Waalwijk heeft er een nieuwe spits bij. Dylan Vente wordt dit seizoen gehuurd van Feyenoord. De 20-jarige aanvaller staat vrijdag al op het trainingsveld. 

Daarmee volgt de geboren Rotterdammer het succesvolle voorbeeld van Emil Hansson. De Zweed werd door Feyenoord vorig seizoen uitgeleend aan RKC, excelleerde in Waalwijk en verdiende deze zomer een transfer naar Hannover 86. 

Vente had in de eerste wedstrijd van het seizoen (2-2 tegen Sparta) nog een basisplaats bij de Rotterdammers. In totaal speelde hij 32 officiële duels voor Feyenoord, sinds zijn debuut op 13 september 2017. Daarin maakte hij zeven doelpunten. 

RKC was al langere tijd met Vente bezig. De spits zou al eerder naar Waalwijk zijn gekomen, ware het niet dat Feyenoord-spits Jorgensen geblesseerd raakte en hij dus bij de Rotterdammers in de basis moest opdraven. Dat Feyenoord bereid was om hem uit te lenen heeft te maken met de goede ervaringen die de club had met de uitleenbeurt van Hanson. 

Vente trainde vrijdag nog apart met de fysiotherapeut aangezien hij de laatste twee weken met knieklachten kampte. Die blessure levert nu geen problemen meer op. Het is aan Fred Grim om te bepalen of hij Vente al opneemt in de selectie voor de wedstrijd tegen ADO van komende zondag. 

Vente
Volledig scherm
Vente © BD