Volledig scherm
© BSR Agency

RKC is tegen MVV Maastricht eindelijk eens meedogenloos

Trainer Fred Grim klaagde vorige week dat zijn ploeg niet meedogenloos genoeg was. Daar was vrijdagavond in Maastricht weinig van te bespeuren. Tegen MVV, de ploeg die de laatste weken toch in vorm was, werd het 1-4. Met twee goals was Dylan Seys de grote man.

De draaiende wind maakte het lastig om er in de Geusselt een boeiende pot voetbal van te maken. De manier waarop de openingsgoal van Dylan Seys tot stand kwam was illustratief. Daar ging geen mooie aanval aan vooraf, maar dom balverlies van rechtsback Marnick Vermijl van MVV. Emil Hansson verzond vervolgens de pass die via Sylla Sow in de voeten van Dylan Seys kwam. Die reageerde zijn frustraties over de voorbije week met een vlammend hard schot af.

Fouten

RKC had tot op dat moment nog geen overtreding gemaakt. Nu volgden fouten elkaar in snel tempo op. MVV was zelfs voor de pauze al dicht bij de gelijkmaker. Door een individuele actie van Joeri Schroijen, die naar binnen sneed en keihard op het doel schoot. Met een geweldige reflex met de voet voorkwam Etienne Vaessen een gelijkmaker.

Het bleek uitstel van executie. Uit de eerste aanval na de rust schoot Anthony van den Hurk van buiten het strafschopgebied de gelijkmaker binnen. Terwijl het steeds harder begon te regenen leek RKC niet aangedaan door die tegengoal. Het pakte de draad gewoon weer op. Dat leidde tot een nieuwe voorsprong. Een doelpoging van Paul Quasten eindigde op het lijf van Stijn Spierings. Die legde zo onbedoeld het leer panklaar voor Melle Meulensteen.

Spannend

RKC had daarna verder uit moeten lopen. Sylla Sow mikte over nadat hij de keeper al had uitgespeeld. Het bleef daardoor spannend. Croux zag een inzet door Vaessen met de voet gekeerd. Meulensteen greep bij een volgende aanval van MVV op tijd in. De thuisploeg maakte zich op voor een slotoffensief, maar bij een counter ging de bal op de stip.Sow werd neergelegd. Seys zorgde voor de 1-3. Met een ren vanaf eigen helft tekende invaller Darren Maatsen voor de 1-4.