Volledig scherm
Etienne Vaessen tijdens Twente - RKC. © Lars Smook

RKC is weer terug bij af

RKC Waalwijk is weer terug bij af. Na de zeges op Jong FC Utrecht en PSV (in de beker) volgde vrijdagavond een 3-1 nederlaag bij FC Twente.

De Waalwijkers voetbalden niet eens zo slecht, maar gaven op de beslissende momenten niet thuis. Zo stond Peter Bijen bij de openingstreffer vrije bij de tweede paal bij een Twentse hoekschop. Aan het slot van de eerste helft liet Paul Quasten zich in een duel opzij zetten door de slimme Aitor. Dat betekende de 2-0. De protesten van de Waalwijkers omdat Aitor een elleboog zou hebben gebruikt leverde doelman Vaessen een gele kaart op.

RKC had via Darren Maatsen de eerste kans en was vooral vanaf de rechterflank in de eerste helft gevaarlijk. Maar doelpunten leverde het niet op. Dylan Seys verprutste na de pauze een open kans bij een Waalwijkse counter. Hij ontsnapte aan een rechtstreekse rode kaart toen hij zijn frustratie op Ricardinho af reageerde. Invaller Michael Maria zorgde daarna voor de 3-0. De manier waarop dat gebeurde was typerend. Hij liep met de bal aan de voet het strafschopgebied binnen. Twee verdedigers van RKC deinsden terug. Maria krulde de bal in de verre hoek. Pas in extra tijd deed Seys, voormalig speler van FC Twente, wat terug.

De volgende klus voor RKC is vrijdag Jong PSV. Daar lopen spelers rond die nog een rekening te vereffenen hebben.