Volledig scherm
Nieuwe speler RKC Nando Nöstlinger © RKC Waalwijk

RKC kaapt aanvallende middenvelder Nöstlinger weg uit België

Algemeen directeur Frank van Mosselveld zegt er met nadruk bij dat hij niet gezien mag worden als speler waarmee RKC Waalwijk denkt in de eredivisie te blijven. Hij was ook al voor de promotie vastgelegd. De Waalwijkse club bereikte een akkoord met Nando Nöstlinger, een 21-jarige aanvallende middenvelder met de Belgische nationaliteit, die de overstap maakt van FC Antwerp.

De voormalig jeugdinternational hoort tot dezelfde categorie als Lennerd Daneels die eerder werd gecontracteerd. Het is een speler die in Waalwijk de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen. ,,We verwachten niet dat hij meteen klaar is voor het eerste team. Maar het is een jongen die mogelijk kan verrassen”, zegt Van Mosselveld.

Een verrassende levensloop heeft de Belg zeker wel. Hij is op 15 januari 1998 in Nederland geboren in een periode dat zijn vader Patrick aan de universiteit van Utrecht doceerde. Na diens aanstelling in Antwerpen verhuisde hij mee. Hij voetbalde bij Berchem en Beerschot alvorens hij door Anderlecht opgepikt werd. De aanvallende middenvelder/spits speelde nog voor de jeugd van Rapid Wien alvorens naar FC Antwerp te verhuizen. Daar mag hij transfervrij vertrekken.