Volledig scherm
© BSR Agency

RKC kan ook verliezen van Cambuur: 0-2

Voor het eerst in de clubhistorie verloor RKC van SC Cambuur: 0-2. Een uitblinkende Xavier Mous zorgde ervoor dat een doelpunten van Robin Maulun en Sam Hendriks genoeg bleek voor de Friezen.

RKC startte met Nikki Baggerman op de nummer tien-positie in plaats van de geschorste Stijn Spierings. Dat zorgde ervoor dat RKC in de beginfase onwennig en zwak voor de dag kwam. Cambuur was van meet af aan de betere ploeg. In de negende minuut leverde dat een doelpunt. Etienne Vaessen zag een van richting veranderde vrije trap van Robin Maulun achter hem in het doel verdwijnen.

RKC bleef tot het laatste kwartier van de eerste helft voortkabbelen. Cambuur wist niet te profiteren en de Waalwijkers lieten het na dat af te straffen. Dat kwam grotendeels op het conto van Cambuur-doelman Xavier Mous, die Sylla Sow tweemaal van scoren afhield.

Tweede helft

In de tweede helft kwam RKC wel met goed voetbal op de proppen. Angst maakte plaats voor geloof. Meteen waren er grote kansen. Onder andere Nikki Baggerman en Anas Tahiri waren dichtbij, telkens kwam doelman Mous als winnaar uit de strijd. Grim zag dat er wat moest gebeuren en bracht Mario Bilate voor Nikki Baggerman. Een mooi moment voor de aanvaller, die terugkeerde na maanden blessureleed.

Hij zag dat zijn ploeg bleef aanvallen maar steeds niet tot scoren kwam. Ook Cambuur liet dat in de tegenstoot na. Robin Maulun raakte de paal. Ook Sylla Sow kreeg nog een grote kans. Van heel dichtbij mocht de spits inkoppen. Xavier Mous had wederom een fantastische redding in huis. In de slotfase maakte Sam Hendriks er nog 0-2 van. Zo vond er een historische wedstrijd plaats. Voor het eerst weet Cambuur hoe het voelt om met drie punten in de tas van Waalwijk naar Leeuwarden te rijden.