Volledig scherm
Mario Bilate. © BSR Agency

RKC kan zich vrijwel zeker opmaken voor play-offs

RKC lijkt zich op te kunnen maken voor de play-offs. Op bezoek bij Go Ahead Eagles werd het 1-4. MVV verloor van SC Cambuur en Roda JC won niet van FC Den Bosch. Alleen MVV, dat drie punten minder heeft, zou RKC nog uit de play-offs kunnen houden. De Limburgers kunnen met nog een wedstrijd te spelen op gelijke hoogte komen, maar het doelsaldo van RKC is beduidend beter (+10 om -4).

Beide ploegen begonnen wat lamlendig. Plots kwam RKC op voorsprong. Na een niet bestrafte overtreding van Stijn Spierings, die Gino Bosz neerhaalde, kon Mario Bilate alleen op Hobie Verhulst af. Uiterst koelbloedig schoof de aanvaller de 0-1 tegen de touwen. Was hij een minuut later nog zo koel geweest, dan stond het 0-2. Ondanks een goede kopbal raakte de RKC’er het houtwerk. 

Comfortabele voorsprong

Na rust schoten de Waalwijkers uit de startblokken. Binnen de minuut stond het 0-2. Stijn Spierings rondde een goede aanval af en bezorgde RKC een comfortabele voorsprong. Die had uitgebreid kunnen worden. Met drie man kon RKC alleen op Verhulst af. Seys bleek egoïstisch en schoot naast.

Dus kreeg RKC daarvoor de rekening gepresenteerd. Richard van der Venne volleerde raak uit een afvallende corner: 1-2. Go Ahead zag het licht, dat twee minuten later ineens uitviel. Hierdoor werd het spel door scheidsrechter Mulder onderbroken. Al snel werd leer weer in beweging gebracht en Eagles drong aan. De 2-2 hing in de lucht en dus keek Grim onrustig toe. De thuisploeg hielp kans na kans om zeep. Op het veld knokte RKC voor iedere meter, met twee opstootjes tot gevolg. In 90ste minuut wist Maatsen een counter om te zetten in een doelpunt: de bevrijdende 1-3. Een minuut later werd het zelfs nog 1-4. Spierings schoot de bal in de kruising.