3
EINDE
0
  • Dylan Seys 41'
  • Stijn Spierings 62'
  • Mario Bilate 70'

RKC knikkert NEC uit play-offs na daverende stunt: 3-0

VIDEORKC heeft voor de eerste grote verrassing in de play-offs gezorgd. In het eigen Mandemakers Stadion liep het dinsdagavond over NEC heen. Dat werd met 3-0 naar Nijmegen teruggestuurd.

Daar zag het in de openingsfase allerminst naar uit. RKC, dat weliswaar met een beter tactisch plan op de proppen kwam dan vrijdag, kon geen potten breken. De juiste eindpass ontbrak. Toch gingen de Waalwijkers met een voorsprong rusten. Dylan Seys volleerde na 41 minuten de bal langs Branderhorst, 1-0. Die kwam even daarvoor goed weg. RKC leek recht te hebben op een penalty. De Willem II-huurling haakte Spierings. De VAR haalde scheidsrechter Kooij naar de kant. Hij oordeelde dat het te weinig was.

Jacht naar meer

En dus wist RKC dat het op jacht moest naar meer. Dat zagen ook de supporters van RKC. Die kondigden middels een spandoek voorafgaand aan het treffen al aan dat ‘het hol van de leeuw’ gecreëerd zou worden. De ploeg van Grim leek geïnspireerd en jaagde als een leeuw op zijn prooi: met succes. Een ontketend RKC draaide het tweeluik volledig om. Spierings, die ongrijpbaar bleek voor NEC-middenvelders, schoot uit de draai de bal tegen de touwen: 2-0.

Allemaal leuk en aardig dacht men bij RKC, op een verlenging zaten de spelers niet te wachten. Bilate liep niet voor de eerste keer handig weg bij Kvida. Die zag vervolgens hoe de spits Branderhorst volslagen kansloos liet: 3-0. Waalwijk ontplofte. RKC is een ronde verder. Zeker is dat de ploeg zondag om 14.30 uur thuis speelt. Mits De Graafschap niet stunt tegen Ajax treft RKC dan Excelsior.

Volledig scherm
De spelers van RKC vieren de overwinning op NEC. © BSR Agency