RKC Waalwijk compenseert fans met kortingen en vrijkaartjes voor gemiste wedstrijden van dit seizoen.
Volledig scherm
RKC Waalwijk compenseert fans met kortingen en vrijkaartjes voor gemiste wedstrijden van dit seizoen. © BSR/SOCCRATES

RKC: kortingen op merchandising en vrijkaartjes voor gemiste thuisduels

RKC Waalwijk biedt seizoenkaarthouders geen compensatie aan in de vorm van het terugbetalen van een percentage van het bedrag dat voor een seizoenkaart is neergeteld omdat ze door de corona-crisis vier thuiswedstrijden moesten missen. Met kortingen op merchandising en vrijkaartjes probeert de Waalwijkse club de pijn te verzachten. 

RKC volgt daarmee de lijn van andere clubs in het betaalde voetbal, die zoveel mogelijk gezamenlijk optrekken. Veel supporters van RKC hebben overigens al aangegeven dat ze niet gecompenseerd hoeven te worden.  Op die manier willen ze  hun club in een lastige periode een hart onder de riem steken.

Maandag 18 mei begint RKC met de verkoop van seizoenkaarten voor het nieuwe voetbaljaar. Tot 26 augustus, de dag waarop RKC zijn 80ste verjaardag viert, krijgen fans tien procent korting. Daarna gelden dezelfde tarieven als het afgelopen jaar. Volgens de Waalwijkse club is er al geregeld geïnformeerd door fans naar de dag waarop RKC met de verkoop van seizoenkaarten begint. Door een kaart aan te schaffen willen ze nog eens onderstrepen dat ze hun club trouw blijven.