Volledig scherm
RKC maakt zich op voor de play-off duels met Excelsior. © Wilber Hack

RKC leeft onbezorgd toe naar duels met Excelsior

RKC Waalwijk leeft onbezorgd toe naar de dubbel met Excelsior in de tweede ronde van de play-offs met als inzet promotie naar de eredivisie. Blessures kent de Waalwijkse selectie niet. De uitschakeling van RKC in de eerste ronde en de manier waarop dat voor eigen publiek gebeurde heeft het vertrouwen een boost gegeven.

Dat geldt niet alleen voor de spelersgroep. Ook Waalwijk lijkt te beseffen dat er mogelijk iets moois te gebeuren staat. Vrijdagochtend waren er 2500 kaarten verkocht. Zaterdagochtend worden er kaarten verkocht. Zondag gaan de kassa's anderhalf uur voor de wedstrijd open. Seizoen- en clubcardhouders en mensen die aantonen dat ze in de regio Waalwijk wonen kunnen dan een kaartje aanschaffen.

Nu er wat minder beperkingen zijn opgelegd voor de kaartverkoop verwacht RKC ruim vierduizend toeschouwers te kunnen begroeten. Dat zijn er dan net zoveel als bij het laatste competitieduel met Eindhoven toen de toegang gratis was. Of het voldoende is voor heksenketel waar aanvoerder Henrico Drost na de 3-0 zege op NEC met een knipoog op doelde is nog maar de vraag. 

Ricardo Moniz, de trainer van Excelsior met een verleden als speler bij RKC, was bij dat duel aanwezig. Hij was vooral onder de indruk van het positiespel dat Fred Grim de Waalwijkse club laat spelen. ,,Het wordt voor ons een hele klus", zei de trainer van de club, die het seizoen in de eredivisie met overwinningen op Heracles en AZ afsloot. 

Play-off voetbal is een ander verhaal. Excelsior heeft alles te verliezen, RKC alles te winnen. De rollen zijn omgekeerd dan bij de laatste confrontatie in de play-offs vijf jaar geleden. RKC treedt zondag waarschijnlijk met dezelfde elf aan die NEC eerder deze week overtuigend op de knieën kregen. 

Vermoedelijke opstelling RKC: Vaessen; Gaari, Meulensteen, Drost, Quasten; Rienstra, Spierings, Tahiri; Seys, Bilate, Hansson.