Volledig scherm
Lennerd Danieels van RKC. © BSR Agency

RKC maakt er acht tegen SDC Putten

RKC Waalwijk won dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen SDC Putten met 0-8. De Waalwijkers maakten twee doelpunten meer dan Feyenoord dat anderhalve week geleden op hetzelfde veld zijn oefencampagne opende.

,,Maar dat heeft er ook mee te maken dat de vaste keeper en een vijftal basisspelers ontbrak”, zei assistent-trainer Sander Duits van RKC. Die nam in het duel met Feyenoord afscheid van de club waar hij de afgelopen twee seizoenen speelde.

Bij RKC debuteerde Lars Nieuwpoort. De stagespeler speelde 45 minuten links centraal in de verdediging. Zijn verdedigende kwaliteiten werden nauwelijks op de proef gesteld. Nieuwpoort bewees wel over een goede crosspass te beschikken. Trainer Fred Grim kent de speler nog uit zijn tijd als trainer bij Almere City. ,,Hij krijgt de kans zich te bewijzen”, aldus Grim.

Die toonde zich best tevreden met de 0-8 zege na nog een pittige ochtendtrainingen. RKC speelde een uur lang met de tweede ploeg. Kevin Vermeulen onderscheidde zich door met een prachtige volley te scoren. Het was de zesde treffer van de spelers die na een uur naar de kant gingen. Stijn Spierings en Dylan Seys scoorden voor de ‘basisspelers’ van het afgelopen seizoen.

Bij RKC Waalwijk ontbrak Dean van de Sluijs. De linksback, die de overstap maakte van TOP Oss, is niet mee op trainingskamp. Hij liep afgelopen zaterdag in het eerste oefenduel een hamstringblessure op en revalideert in Waalwijk. Voor de trip naar Valencia volgende week hoopt hij weer aan te sluiten. Ook Mario Bilate speelde na zijn handoperatie nog niet.

SDC Putten - RKC Waalwijk 0-8 (0-5). 23. Vermeulen 0-1, 25. Koenraat 0-2, 39. Van Weert 0-3, 43. Baggerman 0-4, 45. Bakari 0-5, 52. Vermeulen 0-6, 65. Spierings 0-7, 89. Seys 0-8.

RKC Waalwijk: Heemskerk (60. Vaessen); Langras (60. Mulder), Van Weert (60. Drost), Nieuwpoort (46. Meulensteen), Abbel (60. Quasten); Baggerman (60. Rienstra), Vermeulen (60. Tahiri), Nöstlinger (60. Spierings); Bakari (60. Seys), Koenraat (60. Sow), Daneels (60. Maatsen).