RKC maakt zich op voor remontada

RKC Waalwijk denkt de volgende club te kunnen zijn die in de return van een ontmoeting in de knock-outfase in navolging van clubs als Liverpool en Tottenham Hotspur in de Champions League nog een remontada teweeg kan brengen. De Waalwijkers achten zich in staat om de 2-0 uit de heenwedstrijd tegen NEC voor eigen publiek weg te poetsen.

De ploeg van trainer Fred Grim put dat vertrouwen uit een reeks van wedstrijden waarin drie of meer keer gescoord werd. Want zo improductief RKC in de Goffert was, zo effectief kan het soms ook zijn. Het thuisduel met FC Twente (4-1 winst) is daarvoor een bewijs. De uitwedstrijden tegen Go Ahead en MVV eindigden ook in 1-4 overwinningen. Omdat de Waalwijkers vrijwel altijd een doelpunt tegen krijgen, lijkt zo'n uitslag noodzakelijk om nog een ronde verder te komen in de play-offs.  

RKC beschikt in aanloop naar de wedstrijd, die dinsdagavond om 18.30 uur begint, over een fitte selectie. De Waalwijkse club rekent op 3000 toeschouwers. Maandagmiddag waren er 2100 kaarten verkocht. NEC gaf aanvankelijk aan 680 supporters mee te nemen. Dat worden er 350. 

Vermoedelijke opstelling: Vaessen; Gaari, Mulder, Drost, Quasten; Rienstra, Spierings, Tahiri; Seys, Bilate, Hansson. 

Volledig scherm
Daan Rienstra wint in de Goffert een middenveldgevecht van Mart Dijkstra. Ondanks de 2-0 nederlaag achten de Waalwijkers zich nog niet kansloos. © BSR Agency