Volledig scherm
Johan Voskamp knikt de 1-0 binnen voor RKC

RKC meldt zich in de subtop

SITTARD - RKC Waalwijk beleeft een topmaand. Het legde niet alleen een financiele basis voor de toekomst, maar is ineens ook subtopper in de eerste divisie. De Waalwijkers wonnen voor de derde keer op rij. Door een vlotte treffer van Johan Voskamp bezorgde het Fortuna Sittard de eerste thuisnederlaag (0-1) van het seizoen. In de tweede periode is RKC koploper.

RKC Waalwijk miste behalve de geschorste Serginho Greene en de geblesseerde Frdd Benson ook Nando Wormgoor. Dat maakte de weg vrij voor een nieuwe basisplaats voor Collin Seedorf, die in het bekerduel met Vitesse zijn rentree maakte. Philippe van Arnhem speelde rechts op het middenveld. Kenny Anderson had een wat vrijere rol tussen middenveld en aanval. Daar had Fortuna heel veel moeite mee. Na drie minuten week Anderson uit naar de rechterflank. Johan Voskamp kopte zijn voorzet in.

RKC speelde Fortuna in de eerste 25 minuten van de mat. Pas daarna kwam de Limburgse ploeg in de buurt van Tamati Williams. Meestal was dat bij vrije trappen, die wel gevaarlijk waren. De beste kans was voor invaller Djibril Dianessy, die alleen op Williams af ging maar de voet van de RKC-doelman trof. Omdat de Waalwijkse ploeg ook een aantal grote kansen liet liggen bleef het spannend.

Na de pauze speelde RKC minder, maar het kreeg toch de eerste grote kans. Langedijk verzuimde een voorzet langs doelman Leon ter Wielen te schieten. Fortuna deed meteen wat terug. Bij een dieptepass kroop Okan Kurt achter de Waalwijkse verdediging, maar ook hij kreeg de bal niet langs Williams. Geleidelijk voerde Fortuna de druk verder op. Briels kwam niet verder dan een afzwaaier. Een tegengoal hing voortdurend in de lucht.

De klok werkte echter in het nadeel van Fortuna, dat flink geirriteerd raakte. Langedijk moest een ferme schop incasseren.Hij moest het veld verlaten. Robby Ndefe kwam hem vervangen en maakte zo zijn debuut. Na een carambole via de arbiter leek Fortuna toch nog op weg naar de gelijkmaker. Nieuwendaal greep in. Het kostte hem wel rood.

  1. RKC richt zich op, maar is niet bestand tegen Gudmundsson

    RKC richt zich op, maar is niet bestand tegen Gudmundsson

    In een schiettent is het rustiger dan vrijdagavond op De Herdgang, in het eerste kwartier voor de goal van RKC-keeper Etienne Vaessen. De kansen regen zich voor Jong PSV aaneen en een snelle 2-0 voorsprong was dan ook totaal geen verrassing. Met een assist op Marcel Ritzmaier en een benutte penalty was Albert Gudmundsson weer eens de meest waardevolle speler van het stel en Jong PSV zette ogenschijnlijk koers naar een grote zege. Donyell Malen kon met een volley de 3-0 net niet maken en het leek erop dat Jong PSV na een handsbal nog een penalty had verdiend.