Volledig scherm
Evander Sno speelt ondanks moeilijke prive-omstandigheden in de thuiswedstrijd tegen Emmen nog wel mee. © Proshots

RKC mist Evander Sno en Gigli Ndefe in Emmen

WAALWIJK - RKC Waalwijk moet het vrijdagavond in Emmen stellen zonder Evander Sno en Gigli Ndefe. De laatste viel in het eerste duel tussen beide ploegen, dat in een 1-5 nederlaag eindigde, geblesseerd uit en is nog niet hersteld. Sno ontbreekt wegens priveproblemen.

De middenvelder kreeg van trainer Peter van den Berg vrijaf. Zondag wordt bekeken of hij zich nog voor de trainingsweken meldt. Indien de ploeg wordt uitgeschakeld traint RKC nog twee weken door. Op 3 juli start de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

,,Er zijn belangrijke zaken in het leven dan voetbal", verklaart Van den Berg de absentie van Sno. ,,Natuurlijk speelt ook mee dat de kans dat we de volgende ronde bereiken vrijwel nihil is. Die 1-5 thuisnederlaag was natuurlijk een enorme klap. We hadden er veel van verwacht, maar kennelijk heeft een aantal spelers het behalen van de play-offs gevoeld als finish. In de drie dagen tussen de kwalificatie en de eerste wedstrijd zijn we er niet in geslaagd de juiste spanning op te bouwen."

Behalve Ndefe en Sno ontbreekt bij RKC ook Ingo van Weert. Steef Nieuwendaal daarentegen is terug van een schorsing. Van den Berg geeft aan Etienne Vaessen de voorkeur onder de lat. 

Vermoedelijke opstelling RKC: Vaessen; Mezghrani, Nieuwendaal, Wormgoor, Engberink; Rienstra, Greene, Van Arnhem; Benson, Voskamp, Langedijk.