Volledig scherm
Jan Lammers is voor de derde keer in zijn loopbaan getroffen door een schouder uit de kom en zal nu waarschijnlijk versneld een operatie ondergaan. © Proshots

RKC mist verdedigingscentrum tegen Dordrecht

RKC Waalwijk kan maandagavond bij de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht, dat zich bij winst verzekerd van de titel in de derde periode, niet over zijn twee centrumverdedigers beschikken. Behalve Jan Lammers (schouder uit de kom) ontbreekt ook Henrico Drost met een enkelblessure.

De komende week wordt beslist of Lammers vervroegd een operatie aan zijn schouder zal ondergaan. Die raakte in de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Jong PSV voor de derde keer uit de kom. Trainer Hans de Koning gaat ervan uit dat hij over een langere periode niet over Lammers kan beschikken. 

In de defensie ontbreekt verder nog Paul Quasten, terwijl middenvelder Hans Mulder een schorsing van een wedstrijd uit zit. Nikky Baggerman sluit weer aan bij de selectie na drie dagen ziek te zijn geweest. Maar de middenvelder is nog niet zover dat hij al in de basis zal starten. 

Dan is er nog een restrictie. Spits Johan Voskamp, tegen Jong PSV nog goed voor twee doelpunten, kan twee wedstrijden in een paar dagen fysiek niet aan. De Koning overweegt Roland Bergkamp weer een basisplaats te gunnen en hem mogelijk afwisselend met Lowie van Zundert in de punt van de aanval te laten spelen. 

,,Dordrecht zal niet zonder weerstand een feestje kunnen gaan vieren", zei De Koning zondag na de laatste training. ,,De jongens die wel beschikbaar zijn zullen hun stinkende best gaan doen. Die wedstrijd tegen Jong PSV was toch weer een leermoment. Na de rust beseften mijn spelers wel waar het om gaat", doelde hij op de 3-2 zege.

Het collectief van Dordrecht kan ook als voorbeeld dienen. Volgens De Koning rent daar iedereen na balverlies snel terug naar zijn verdedigende stelling. ,,Dordrecht is vooral gevaarlijk met counters, corners en vrije trappen", zegt hij. ,,Ze zullen tegen RKC vanaf de eerste minuut het initiatief in handen willen nemen. Of ze dat ook kunnen is de grote vraag."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement