‘RKC moet de wetten van de eredivisie snel onder de knie krijgen’

videoWaar foutjes van RKC vorig jaar in de Keuken Kampioen Divisie niet altijd werden afgestraft, worden ze dat dit seizoen in de eredivisie duidelijk wel. ,,ADO was dodelijk en wij moeten die wetten van de eredivisie snel onder de knie krijgen", is Stijn Spierings duidelijk.

RKC had de wedstrijd tegen ADO in het begin vrij aardig onder controle, toch verliezen de Waalwijkers met 0-3. ,,We voetballen goed", vertelt de middenvelder. ,,We komen tot de zestienmeter, maar de laatste fase daar ontbreekt het ons aan. Het moet bij ons een stuk zakelijker, de manier waarop ADO voetbalde daar kunnen wij nog wat van leren.”

RKC krijgt de goals te makkelijk tegen, weet ook Spierings. ,,Dat mag niet gebeuren. Het gevoel dat dit een belangrijke wedstrijd was, leefde ook echt bij ons van tevoren. We zijn ook niet minder dan ADO, maar met dit tempo ga je geen enkele tegenstander stuk spelen.”

Van paniek is bij RKC echter nog geen sprake, volgens Spierings. ,,Het seizoen is nog lang. Maar dit soort potjes wil je eigenlijk wel winnend afsluiten, nu is de nasmaak wel zuur.”

Stijn Spierings
Volledig scherm
Stijn Spierings © BSR Agency