Volledig scherm
Hans Mulder is twee wedstrijden geschorst. © Thomas Bakker

RKC moet Mulder en Greene één wedstrijd missen door schorsing

RKC moet Hans Mulder één duel missen. De ervaren middenvelder kreeg een rode kaart in de wedstrijd tegen FC Den Bosch. Mulder is door de tuchtcommissie van de KNVB voor twee duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Hierdoor mist Mulder de thuiswedstrijd tegen NEC.

Behalve Mulder mist RKC tegen NEC ook Serginho Greene. De aanvoerder is automatisch voor één duel geschorst na zijn twee gele kaarten tegen Den Bosch.

De derby in Den Bosch eindigde vrijdagavond in een doelpuntloos gelijkspel. Behalve Greene en Mulder kreeg ook FC Den Bosch-speler Jordy van der Winden een rode kaart. Hij is drie duels, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk geschorst door de KNVB.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Cupfighter RKC Waalwijk vergeet de trekker over te halen bij FC Twente en is uitgeschakeld

    Cupfighter RKC Waalwijk vergeet de trekker over te halen bij FC Twente en is uitgescha­keld

    RKC is uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi. De ploeg die eerder de eredivisionisten NAC en PSV deed struikelen, verloor in de achtste finale met 2-0 bij FC Twente. Na een matige eerste helft, waarin de ploeg op achterstand kwam door een treffer van Xandro Schenk, hadden de Waalwijkers na rust lange tijd uitzicht op de gelijkmaker. FC Twente wankelde, maar niemand bij RKC kon de trekker overhalen. In blessuretijd maakte Jari Oosterwijk in de counter aan alle spanning een einde door de 2-0 binnen te schuiven.