Volledig scherm
Waalwijk Sport Hans de Koning Voetbalcoach RKC Waalwijk © Beeld Werkt

RKC moet punten sprokkelen in loodzware weken

RKC Waalwijk staat de komende weken voor een loodzware opdracht. Na vier nederlagen op rij is de ploeg van Hans de Koning op zoek naar punten. Die moeten gepakt worden tegen sterke tegenstanders. Vrijdagavond wacht Cambuur Leeuwarden, waarna FC Den Bosch en NEC de volgende horden zijn.

,,We moeten niet in paniek raken. Tegen deze tegenstanders kunnen we ook weer laten zien wat we waard zijn”, zegt De Koning. Van het loodzware drieluik treft RKC vrijdag in eigen stadion met Cambuur Leeuwarden de ploeg die nog het minst in vorm is op dit moment. De huidige nummer twaalf van de Jupiler League werd aan het begin van het seizoen getipt als outsider voor de titel.

Maar liever kijkt De Koning naar zijn eigen ploeg, die vorige week pijnlijk onderuit ging bij nummer laatst Jong FC Utrecht (5-2). Zoals wel vaker de afgelopen weken gaf RKC, dat is afgezakt naar de achttiende plek, de doelpunten wel heel eenvoudig weg. De Koning. ,,Als je de goals analyseert zijn vier van de vijf doelpunten persoonlijke fouten, dat heeft niets met het systeem of de inzet te maken.” Wel verwijt De Koning dat zijn ploeg niet mannelijk genoeg verdedigt.

Tegen Cambuur kan de trainer geen beroep doen op de verdedigers Paul Quasten (wel hersteld van zijn blessure maar ziek) en Lammers (knie). Ook Dylan Seys is er vanwege privéomstandigheden niet bij.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement