Volledig scherm
Ingo van Weert © Marcel Bonte

RKC moet Van Weert twee duels missen na uitspraak tuchtcommissie

Ingo van Weert is door de tuchtcommissie van de KNVB geschorst voor drie duels, waarvan één voorwaardelijk. De verdediger uit Drunen kreeg in het thuisduel met Cambuur Leeuwarden (0-0) een directe rode kaart.

Van Weert werd met de prent bestraft na een harde overtreding op het middenveld. Op dat moment waren er nog twintig minuten te spelen. Ondanks de rode kaart hielden de Waalwijkers stand tegen de Friezen. Daardoor pakte de ploeg van Hans de Koning na vijf wedstrijden weer een punt.

RKC moet Van Weert missen in de uitwedstrijd tegen Den Bosch en in het thuisduel met NEC.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Cupfighter RKC Waalwijk vergeet de trekker over te halen bij FC Twente en is uitgeschakeld

    Cupfighter RKC Waalwijk vergeet de trekker over te halen bij FC Twente en is uitgescha­keld

    RKC is uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi. De ploeg die eerder de eredivisionisten NAC en PSV deed struikelen, verloor in de achtste finale met 2-0 bij FC Twente. Na een matige eerste helft, waarin de ploeg op achterstand kwam door een treffer van Xandro Schenk, hadden de Waalwijkers na rust lange tijd uitzicht op de gelijkmaker. FC Twente wankelde, maar niemand bij RKC kon de trekker overhalen. In blessuretijd maakte Jari Oosterwijk in de counter aan alle spanning een einde door de 2-0 binnen te schuiven.