0
EINDE
1
  • Patrick Joosten 32'

RKC na belabberde eerste helft onderuit tegen Sparta

videoRKC is een belabberd slechte eerste helft tegen Sparta niet meer te boven gekomen. De Waalwijkers gingen op eigen veld met 0-1 onderuit.

Onder luid gejoel van het thuispubliek zocht RKC in de eerste helft de kleedkamer op en dat gemopper van de fans was niet onterecht. Richard van der Venne kreeg de enige grote kans voor de Waalwijkers, maar de Ossenaar schoot wild over. Verder kon de thuisploeg niks creëren, speelde het ballen onnodig over de zijlijn en kon vaak geen ploeggenoot gevonden worden. 

Daar tegenover stond geen goed voetbal van Sparta, maar wel enkele goede mogelijkheden. Twee daarvan waren van Patrick Joosten, die zijn derde kans wel verzilverde. Na ruim een half uur spelen kon hij uithalen, waarna de bal via de rug van Daan Rienstra de goal in vloog: 0-1.

Pas na een goede kans voor Mario Bilate na 70 minuten begon RKC eindelijk met aanvallen. Sparta had toen al met 2-0 of 3-0 voor kunnen staan, maar omdat de Rotterdammers de mogelijkheden niet benutten, bleef er wat mogelijk voor RKC. Toch maakte de thuisploeg eigenlijk geen moment aanspraak op de gelijkmaker, die er dan ook niet meer kwam. Het publiek nam al een voorschotje op volgend jaar door te gaan zingen: ‘Telstar, Telstar, Waalwijk komt eraan’. 

Volledig scherm
© BSR Agency