Volledig scherm
De verkoop van Virgil van Dijk door Southampton aan Liverpool levert RKC nog een kleine duizend euro op omdat hij dertien dagen deel uitmaakte van de gezamenlijke jeugdopleiding. © Proshots

RKC niet veel wijzer van Virgil van Dijk

RKC Waalwijk wordt niet veel wijzer van de verkoop van Virgil van Dijk, die voor ongeveer 84,4 miljoen euro verhuist van Southampton naar Liverpool. De transactie levert de Waalwijkse club een kleine duizend euro op.

Van Dijk maakte maar dertien dagen deel uit van de gezamenlijke jeugdopleiding. Daarna werd hij door Willem II overgeheveld naar de beloftenselectie. Over die dertien dagen heeft RKC recht op eenderde van de opleidingsvergoeding, die ook deze transactie van Van Dijk Willem II oplevert. De Tilburgse club toucheert zelf 350.000 euro.

Bij de verkoop van FC Groningen naar Celtic kreeg RKC 250 euro. Toen Van Dijk van Celtic naar Southampton verhuisde en dat Willem II ongeveer vier ton opleverde ging er 1500 euro naar de Waalwijkse club. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC Waalwijk heeft zich vrijdagavond voor eigen publiek van zijn beste kant laten zien. In het Mandemakers Stadion versloeg de ploeg van trainer Fred Grim Jong Ajax na een nagenoeg perfecte eerste helft met 4-1. Een belangrijke rol daarbij was weggelegd voor de nieuwelingen Sylla Sow en Stijn Spierings. Sow, overgekomen van FC Utrecht, scoorde twee keer. De zeer sterk spelende Spierings, die bij Sparta werd weggeplukt, schoot één keer raak.