Volledig scherm
Sylla Sow aan de bal tegen Servette. © BSR Agency

RKC nipt onderuit in oefenduel met Zwitserse subtopper Servette FC

RKC Waalwijk heeft het enige oefenduel tijdens het trainingskamp in Portugal verloren van Servette FC. De Zwitserse nummer vijf was met 1-0 te sterk.

Met nieuweling Tijjani Reijnders in de basis startte RKC woensdagmiddag op het Browns Sports Complex aan het eerste oefenduel van 2020. De huurling van AZ begon in een opstelling die als de sterkste kan worden aangemerkt. En die elf RKC’ers konden het Servette vooral in de openingsfase erg lastig maken.

De Waalwijkers controleerden het duel en combineerden tot het strafschopgebied heel aardig. Maar toen de Zwitsers wat beter in de wedstrijd kwamen, moest doelman Etienne Vaessen tot twee keer toe ingrijpen om een achterstand te voorkomen. Een actie van Sylla Sow, waarbij hij drie verdedigers passeerde, had meer verdiend, maar het lukte niemand zijn voet tegen de bal te krijgen na zijn voorzet.

Compleet ander elftal

Na rust stond er een compleet ander elftal, alleen doelman Vaessen bleef de hele wedstrijd staan. De elf die er na rust stonden, konden niet voorkomen dat Miroslav Stevanovic scoorde: 1-0. De Zwitsers kregen kansen op de 2-0 en RKC zette daar alleen een vrije trap van Dylan Vente (naast) en een kopbal van Darren Maatsen (voorlangs) tegenover.

Het resultaat van RKC tegen Servette is in ieder geval beter dan dat van Vitesse, dat een dag eerder tegen de Zwitsers speelde. De Arnhemmers gingen met 2-0 onderuit.