Volledig scherm
Stefan Velkov. © BSR Agency

RKC probeert Stefan Velkov over te nemen van FC Den Bosch

RKC Waalwijk probeert Stefan Velkov over te nemen van FC Den Bosch. De Bossche club bevestigt dat er donderdag contact is geweest over de 23-jarige rechter centrale verdediger uit Bulgarije. De onderhandelingen waren donderdagmiddag niet afgerond, maar ook niet afgeketst. RKC zou Velkov een half jaar willen huren, met optie tot koop.

In een poging degradatie te ontlopen probeert RKC zich in elke linie te versterken. Velkov zou de vervanger moeten worden voor Henrico Drost, die met een knieblessure kampt. Aanvankelijk speelde Melle Meulensteen op diens positie. Later kwam Hans Mulder er terecht. Dat zijn allebei eigenlijk middenvelders.

Velkov is bij FC Den Bosch nog een overblijfsel uit de periode dat Kakhi Jordania er als extern financier fungeerde. Die mocht van de KNVB de club niet overnemen. Velkov drukt zwaar op de loonlijst van de Bossche club. RKC zou een contract moeten afkopen dat nog doorloopt tot medio 2021.

De 1.92 meter lange Velkov, die dit seizoen tweemaal scoorde voor FC Den Bosch, komt uit Sofia. Dat is de plaats waar RKC-middenvelder Stijn Spierings naar vertrokken is. In de zoektocht naar een opvolger passeerde onder meer de naam van Ossenaar Richard van de Venne de revue. Ook FC Groningen zou belangstelling hebben voor de middenvelder.