Volledig scherm
Virgil Misidjan in het shirt van Willem II bij het oefenduel met Coventry City. RKC verdient aan de transfer van de Goirlenaar van Ludogorets naar 1 FC Nurnberg. Hij maakte deel uit van de gezamenlijke opleiding van RKC en Willem II. © Proshots

RKC profiteert mee van verkoop Virgil Misidjan

RKC Waalwijk kan nog enkele duizenden euro's tegemoet zien door de verhuizing van Virgil Misidjan van Ludogorets naar 1. FC Nürnberg. De 25-jarige vleugelspeler uit Goirle maakte deel uit van de gezamenlijke jeugdopleiding met Willem II. 

Volgens afspraken is een derde van de opleidingsvergoeding en solidariteitsbijdrage die Willem II voor de buitenlandse transfer van Misidjan toucheert voor RKC. Hoeveel dat is, is nog niet te zeggen. 1. FC Nürnberg maakte het bedrag dat het moest neertellen voor Misidjan niet bekend. Volgens transfermarkt.nl had de 25-jarige voetballer uit Goirle een afkoopsom van 2,5 miljoen euro in zijn contract op laten nemen.

RKC heeft ook recht op een percentage van de opleidingsvergoeding die Willem II voor Mitchell van Bergen ontvangt. De nu 19-jarige vleugelspits maakte een binnenlandse transfer en verhuisde van Vitesse naar Heerenveen. Gedurende vijf jaar zat hij in de gezamenlijke opleiding van Willem II en RKC.