Volledig scherm
Kenny Anderson viert de 1-0. © Toin Damen/Pro Shots

RKC siert verjaardag op met winst

WAALWIJK – RKC Waalwijk werd vrijdag 76 jaar jong en sierde het feestje op met een 3-2 overwinning op Jong Ajax.

De medekoploper uit de hoofdstad was voor rust veruit het meeste in balbezit. RKC daarentegen toonde zich in een duel met een hoog amusementsgehalte voor rust veel effectiever. In de tiende minuut opende Kenny Anderson voor de Waalwijkers de score 1-0. Tien minuten later liet Serghino Greene tegen zijn oude club 2-0 aantekenen.

Na rust kwam Jong Ajax door treffers van Donny van de Beek en Abdelhak Nouri (strafschop) sterk terug, 2-2. Het was Kenny Anderson die bij een van de spaarzame uitvallen van RKC in de 71ste minuut voor de 3-2 overwinning van de jarige zorgde waarna het smartlappenfestival in opperbeste stemming kon beginnen.

  1. RKC richt zich op, maar is niet bestand tegen Gudmundsson

    RKC richt zich op, maar is niet bestand tegen Gudmundsson

    In een schiettent is het rustiger dan vrijdagavond op De Herdgang, in het eerste kwartier voor de goal van RKC-keeper Etienne Vaessen. De kansen regen zich voor Jong PSV aaneen en een snelle 2-0 voorsprong was dan ook totaal geen verrassing. Met een assist op Marcel Ritzmaier en een benutte penalty was Albert Gudmundsson weer eens de meest waardevolle speler van het stel en Jong PSV zette ogenschijnlijk koers naar een grote zege. Donyell Malen kon met een volley de 3-0 net niet maken en het leek erop dat Jong PSV na een handsbal nog een penalty had verdiend.